Wilt u van Houtworm af? Wij bestrijden ze voor u.

Wij helpen u van uw houtworm af.

Plaagdierbeheersing Nederland uw specialist in het bestrijden van houtworm in heel Nederland. Onze mensen zijn CPMV Gediplomeerd en staan voor betrouwbare, snelle en vakkundige houtwormbestrijding en preventie. Wij bestrijden uw houtworm en hanteren daarbij scherpe tarieven en géén weekendtarief.

Houtworm bestrijden

Wanneer u overlast heeft, is het zaak hier snel iets aan te doen. Houtwormen kunnen namelijk voor grote schade en overlast zorgen.

Schade en overlast door houtworm

 Kenmerken

Houtworm is een naam voor verschillende in hout levende insectenlarven, maar vooral de larve van de gewone houtwormkever of het doodskloppertje (Anobium punctatum). De larve van de bonte knaagkever of bonte klopkever, Xestobium rufovillosum, wordt ook wel grote houtworm genoemd. De derde belangrijke kever die fikse schade aan binnenshuis houtwerk kan veroorzaken is de huisboktor, Hylotrupes bajulus, maar die wordt meestal niet als houtworm betiteld.

Leefwijze

De keverlarven boren gangen in het hout, en kunnen daarmee houtconstructies, vloeren, meubels en andere houten voorwerpen beschadigen of vernielen. De voorkeur van de larven gaat uit naar de zachtste delen in het hout, hetgeen meestal het spinthout is. Of er levende larven aanwezig zijn is te zien aan het boormeel dat uit de gaatjes komt. Het beste is dat te zien door zwart papier onder de gaatjes te leggen. De ronde tot ovale gaatjes in het hout zijn de uitvliegopeningen van de kevers.