Wilt u van wespen af? Wij bestrijden ze voor u.

Uw wespennest binnen 24 uur bestreden met garantie!

Plaagdierbeheersing Nederland uw specialist in het bestrijden van wespen in heel nederland. Onze mensen zijn CPMV Gediplomeerd en staan voor betrouwbare, snelle en vakkundige wespenbestrijding en preventie. Wij bestrijden uw wespen binnen 24 uur en hanteren scherpe tarieven en géén weekendtarief.

Kenmerken van wespen

De gewone wesp (Vespula vulgaris) is een wesp die het vaakst te zien is op het noordelijk halfrond, zoals Europa, Noord-Afrika en delen van Azië. De gewone wesp werd later geïntroduceerd in Australië en Nieuw-Zeeland. Het is een eusociale wesp die zijn papieren nest vaak onder de grond bouwt. Hierbij maakt de wesp meestal gebruik van een verlaten hol als de start voor het nest. Dit wordt later uitgebreid door de werksters.

De gewone wesp wordt 17 tot 20 mm lang en is stereotiep gekleurd in zwart en geel. De soort lijkt veel op de Duitse wesp, maar de Duitse wesp onderscheidt zich door drie karakteristieke zwarte stippen op de kop. De soort kan ook onderscheiden worden door de zwarte puntjes op het abdomen, die gevestigd zijn op elk van de zes segmenten.