Muizenbestrijding Laren

Specialist in preventie en bestrijding van muizen in Laren

Plaagdierbeheersing Nederland (ongediertebestrijding) is gespecialiseerd in preventie en bestrijding van muizen en vrijwel alle andere soorten ongedierte(plaagdieren).

Knaagdieren zijn er in alle soorten en maten. Wanneer u overlast heeft, is het zaak hier snel iets aan te doen. Knaagdieren zoals muizen en ratten kunnen namelijk voor grote schade en overlast zorgen, omdat ze moeten knagen om ervoor te zorgen dat hun voortanden niet doorgroeien.

Wij hebben voor iedere situatie de kennis en middelen om muizen te weren of tot een grondige bestrijding over te gaan. Door tevens preventieve maatregelen te treffen en advies te geven staan wij voor een duurzame en betaalbare oplossing tegen muizen.

Onze mensen zijn CPMV Gediplomeerd en staan voor betrouwbare, snelle en vakkundige ongediertebestrijding en preventie.

Schade en overlast door muizen

Veel voorkomende soorten muizen

Huismuis

Kenmerken

Knaagdieren o.a de huismuizen hebben een zachte, bruingrijze vacht die op de buik iets lichter is dan op de rug. Ze hebben grote ogen en oren, zij het niet zo groot als die van de bosmuis. Ook heeft de huismuis een karakteristieke muffe geur. De geringde, geschubde staart is ongeveer even lang als de muis zelf. De grootte van de huismuis is onder andere afhankelijk van de habitat: muizen op eilanden zijn vaak groter dan op het vasteland.

Een volwassen huismuis heeft een kop-romplengte van 72 tot 103 millimeter, een staartlengte van 70 tot 95 millimeter en een lichaamsgewicht van 12 tot 22 gram. Vrouwtjes zijn meestal zwaarder dan mannetjes. Na 2 maanden is de jonge muis weer geslachtsrijp.


Spitsmuis

Kenmerken

De spitsmuizen (Soricidae) vormen een grote familie van zoogdieren uit de orde der insecteneters (Eulipotyphla). De familie omvat bijna 500 verschillende soorten en is daarmee één van de grootste zoogdierfamilies. Het zijn kleine, muisachtige dieren met een spitse snuit en korte poten. De ogen zijn klein, maar daarentegen zijn het gehoor en reukvermogen goed ontwikkeld. Spitsmuizen hebben korte haartjes, meestal bruinachtig of grijs van kleur. Het grootste deel van de soorten leeft alleen en is zowel ’s nachts als overdag actief. Ze zijn carnivoor en eten daarnaast plantaardig voedsel. Veel spitsmuizen zijn insectivoor.

Spitsmuizen hebben een extreem hoge hartslag, tot van meer dan 600 tot 1200 slagen per minuut bij verhoogde intensiteit. Hierdoor leven ze ook relatief kort, maximaal 2,5 jaar.

Spitsmuizen bezitten een cloaca, een primitieve uitgang van zowel het voortplantings- als het spijsverteringsstelsel. Bij de meeste zoogdieren zijn deze uitgangen gescheiden. Ook zijn spitsmuizen giftig: hun speekselklieren scheiden een giftige substantie uit. De spitsmuizen behoren tot de kleinste zoogdieren. Het kleinste landzoogdier is de wimperspitsmuis. Alleen Kitti’s varkensneusvleermuis is kleiner. Een andere, niet nauw verwante Europese spitsmuis, de kleine dwergspitsmuis, wordt iets groter.